Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BBS valgte Telenor

TELEGRAM: Bankenes betalingssentral (BBS) inngår en langsiktig avtale med Telenor om leveranse og drift av 40.000 betalingsterminaler i Norge. Avtalen går frem til år 2004, og her en verdi på nærmere en milliard kroner.

Betalingsnettverket til Bank-Axept overfører 200 millioner transaksjoner i året, og håndterer mer enn 100 transaksjoner i sekundet. De fleste av oss benytter nettet daglig når vi betaler med kort i butikker og restauranter. Nettet inkluderer både faste og oppringte linjer.

Drift i dag
BBS har per i dag en avtale med Telenor om drift av nettet. Denne avtalen går ut 31. desember 1999. Forhandlinger om en ny avtale ble fremskyndet fordi partene ikke ønsket at prosjektet skulle settes i gang rett før år 2000-skiftet.

– Forhandlingene er gjennomført i god tid, slik at BBS tas trygt igjennom overgangen til et nytt årtusen, sier visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas til Dagens Næringsliv.

Hos Telenor er det Telenor Multicom som som skal drive nettverket, men det vil også brukes ressurser fr Telenor Installasjon og Telenor Bedrift.
Stikkord: Mobil