Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ble du narret?

OSLO: Norske media utviste stor kreativitet i gårsdagens 1. april spøker. Internettavisa Telecom lurte leserene med Telenors planer om oppkjøp av deler av NetCom og forslaget om lisensbetaling for tilgang til Internett.

Forslaget fra informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel til Samferdselsdepartementet om innføring av lisens for å ha tilgang til Internett ble definitivt ikke tatt godt imot av våre lesere. Ifølge artikkelen risikerte norske nettbrukere å bli pådyttet en tusenlapp i økte utgifter hver år dersom forslaget ble vedtatt.

DIGI lurte leserne med at CNN-sjefen Ted Turner skulle bli ny toppsjef i Apple Computer som ledd i Time Warners oppkjøp av Apple. De hadde også en historie om at Netscape skulle kjøpe det norske nettleserprogrammet Opera for 7 millioner dollar og dermed gjøre en rekke av ildsjelene bak programmet til millionærer.

Aftenposten fortalte at vi skal få et skrapelodd i premie for å fylle ut Verdikommisjonens selvangivelse, mens Aftenposten Interaktiv hadde en aprilspøk om vinhandel på nett.

Rovdyrsertifisering
Nationen meldte at snille bjørner fra Vassfaret bjørnepark i Flå skal brukes til å lære sauene å flykte fra bjørnen i tide. “Dyreombudet” antyder krav om rovdyrsertifisering av bøndene for å få utbetalt skadeerstatning ved rovdyrskader.

Den omstridte flyseteavgiften trådte i kraft 1. april. Det utnyttet Riksnytt, og meldte at regjeringen også vil innføre en flybelteavgift fra 15. mai. Avgiften blir 400 kroner per passasjer, uansett hvor i landet man reiser.

Falske penger
Penger var også tema for P4, som meldte at Kripos fryktet at det finnes et stort antall falske hundrelapper. Sedlene hadde både vannmerke og sikkerhetstråd, men skiller seg fra de ekte ved at “Norges Bank” er skrevet på nynorsk på den ene siden.

Nettavisen meldte at regjeringen vil foreslå porto på e-post. Ifølge artikkelen skal inntektene gå til å opprettholde postkontorer i distriktene. Nettavisen meldte også at Rimi-Hagen har kjøpt Odd Nerdrums “Stang-ut”-bilde, og har tenkt å gi det til Slottet.

Adresseavisen skrev at Trondheims Trafikkselskap følger Braathens eksempel og innfører TTs Best. Ifølge avisen innebærer tilbudet at passasjerene får sitte i myke seter i bussen og får servert kaffe, bakevarer og avis.

Luksusbiler
Vårt Land melder at statsminister Kjell Magne Bondevik under sitt møte med kollega Göran Persson i Stockholm sikret 800 “svenske” billetter til fotball-VM, som svenskene av naturlige årsaker ikke ville ha. Ifølge avisen kan interesserte nordmenn sikre seg billettene per telefon fra onsdag morgen.

Finansavisen varsler hundre prosent prisøkning på luksusbiler fordi Finansdepartementet er bekymret over det økte salget av Ferrari, Porsche og Jaguar. VG nett styrker ikke akkurat statsministerens folkelige profil ved å vise et bilde av Bondeviks nye superbil, en BMW til 2,3 millioner kroner.