Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lederskifte i Cabletron

OSLO: Cabletron Systems Inc. har fått nygammel toppsjef bare syv måneder etter at Donald Reed kom fra Nynex for å få fart på nettverksselskapet. Ny sjef er styreformann Craig Benson, en av de to grunnleggerne av Cabletron for 15 år siden.

Cabletrons styreformann, Craig Benson, grunnla selskapet sammen med den forrige toppsjefen, S. Robert Levine, i 1983.

Levine sluttet som toppsjef i fjor sommer for å overlate roret til donald Reed, som kom fra teleoperatøren Nynex. Han skulle blant annet gi bedre kontakter i televerden.

Snuoperasjon
Men Reed skulle også snu selskapets dårlige resultatutvikling, og det har han ikke klart.

I tre av de fire siste kvartalene har selskapet skuffet investorene, og aksjekursen har falt fra 46 dollars i juni i fjor, like før Reed kom inn, til 15 dollars mandag, før Reed sluttet.

For en uke siden rapporterte selskapet om et tap i fjerde kvartal på 6,3 millioner dollars.

Hvorfor?
Men det er fremdeles ikke klart hvorfor Reed sluttet allerede etter syv måneder, og hvorfor Benson skulle være rette mann ved roret i peridoen som kommer.

Benson innrømmet tidligere denne uken at man hadde regnet med 12 til 18 måneders overgangsperiode før selskapet igjen skulle vokse.

– Reed klarte imidlertid mye av jobben på bare 6 måneder, sa Benson til Reuters – et utsagn som fikk bransjefolk til å lure på hvorfor han da måtte gå etter 7 måneder.

Oppkjøp
Reed har blant annet benyttet tiden til å endre Cabletrons gamle strategi om å vokse naturlig, ikke via oppkjøp.

I november ble Digitals nettverksdivisjon kjøpt, og i januar kjøpte Cabletron Yago Systems, som lager avanserte svitsjer.