Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM satser på Gathering-treff

OSLO: IBM går inn som samarbeidspartner til The Gathering, som blir regnet som verdens største data-treff for ungdommer. Selskapet ønsker å profilere seg overfor de unge databrukere som blir morgensdagens beslutningstakere i næringslivet.

The Gathering arrangeres i påsken, og har siden 1996 vært lokalisert til Vikingeskipet på Hamar. Fjorårets arrangement var tidenes største og samlet 3.000 deltakere.

Ikke plass til flere
– I år kunne vi lett ha solgt mange flere billetter, men det er ikke plass til flere enn 4.000 personer i Vikingeskipet, og alle billettene er utsolgt, sier Vegard Skjefstad, ansvarlig for arrangementet i år.

Arrangørene opplever en enorm interesse for data-treffen, og ønsker å spre The Gathering til flere steder fremover.

– Det er vanskelig å finne store nok lokaler til det voksende antall deltakere, og har planer om å arrangere neste års treff over Internett men med baser i Europa, USA og i Asia, sier Skjefstad.

Kraftig utstyr
IBM skal levere Web-servere som skal kunne takle over en halv million besøkere per dag. I tillegg gir selskapet premier til de mange konkurransene som foregår under arrangementet.

IBM vil også etablere en egen Internett-kafé med NCer (Network Computers), som vil være til disposisjon for surferlystne deltakere og gjester.

Reaksjoner på NCer
– Det skal bli spennende å se hvordan denne gjengen som bokstavelig talt er oppvokst med PC, reagerer på NCene, sier IBMs informasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen.
Annonse