Hopp til navigasjon Hopp til innhold

France Telecom inn i ElTele

OSLO: France Telecom, verdens 4. største teleselskap, overtok onsdag ettermiddag 34 prosent av aksjene i norske ElTele Øst til en verdi av 145 millioner kroner. Et halvt års arbeid har dermed ført fram for adm. direktør Per Morten Torvildsen (bildet) i ElTele Øst.

Torvildsen, Per Morten
– Vi er strålende fornøyde – både eiere og selskap. Det betyr at vi når har fått en eier med på kompetanse og krefter til å satse langsiktig på telefronten i Norge, sier Torvildsen til internettavisa Telecom.

Utfordrer Telenor
– Målet for det nye selskapet er å bli en hovedutfordrer til Telenor. I tillegg til velkjente telefoni- og datatjenester vil vi særlig satse på avanserte, men brukertilpassede bredbåndstjenester som gir meget rask og sikker dataoverføring, sier Torvildsen, som får støtte av visepresident Marc Dandelot i International Development i France Telecom.

Flere oppkjøp
Som ukeavisen Telecom Revy antok ble bare ElTele Øst med i denne omgang.

Men France Telecoms intensjoner om å kjøpe seg inn i de andre selskapene i ElTele-gruppen står fortsatt ved lag, bekrefter Torvildsen.

Opsjon
Avtalen med ElTele Øst inneholder en opsjon om at de innen kort tid kan overta aksjemajoriteten.

– Det er opp til France Telecom når de vil velge å benytte denne opsjonen, sier Torvildsen.

Gruppen
ElTele Øst ble opprettet i 1994, basert på tidligere Oslo Energi Tele, og er en av de nye teleleverandørene som opererer i konkurranse med Telenor.

Hovedaksjonær er Oslo Energi Holding, øvrige aksjonærer er Energiselskapet Asker & Bærum, Akershus Energi, Gjermå Energi og Hallingdal Kraftnett. ElTele Øst er det største av selskapene i den landsomfattende ElTele-gruppen.

Telegiganten
France Telecom er verdens fjerde største teleoperatør, med inntekter på 193,5 milliarder kroner i 1997 og 33,7 millioner telelinjer i drift og operasjoner i mer enn 50 land.

I tillegg til telefoni tilbyr France Telecom blant annet datakommunikasjon, trådløs kommunikasjon, Internett, informasjonstjenester, radio/TV kringkasting, kabel-TV og verdiøkende tjenester.

Stor utfordrer
France Telecom har vært notert på børs siden 1996 og ble delprivatisert i oktober 1997.

Sammen med Deutsche Telekom og Sprint har France Telecom etablert selskapet Global One som sørger for integrerte tale- og datatjenester for bedrifter, operatører og forbrukere.

Stikkord: Mobil