Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Botnevik forlater Nera

BERGEN: Arbeidende styreformann Frode Botnevik meldte i dag at han ikke tar gjenvalg på på generalforsamlingen i Nera ASA 12. mai.

Med Botneviks avgang er det duket for en total omskiftning i Neras toppledelse, med ny styreformann og ny administrerende direktør.

Nødvendig
Mange vil mene at Botneviks avgang var nødvendig, både for å få arbeidsro i selskapet etter den siste tidens dramatiske hendelse, og for å gjenskape Børsens og aksjonærenes tillitt etter at aksjekursen det siste året har rast nedover med over 60 prosent.

Feil person?
Det er ingen hemmelighet at mange aksjonærer har forsøkt å feste ansvaret for aksjekursens fall det siste året på nettopp Botnevik. Det var derfor mange som var protesterte, og som mente at feil mann måtte gå da det fredag for halvannen uke siden ble kjent at tidligere adm. dir. Asbjørn Birkeland måtte forlate stolen, i kjølvannet av den ekstraordinære nedskrivingen av fjorårsresultatet med nærmere 40 millioner kroner.

Ny administrerende direktør i Nera ASA blir Bjørn Ove Skjeie, som i dag er konserndirektør for satellittkommunikasjon.
Stikkord: Mobil