Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia fikk nummerstans

OSLO: Svenske Telia har, i likhet med norske Telenor, gjort det mulig for Internett-brukere å finne telefonnummer på nettet. Men dette gjelder kun gule og rosa nummer – privatabonnentenes nummer fra de hvite sidene i katalogen er fremdeles forbeholdt papirutgaven.

Det er den svenske Datainspektionen som har sagt nei takk – og deres begrunnelse er enkel: Disse opplysningene tilhører hver abonnent, og derfor må Telia søke hver enkel abonnent om tillatelse før hans eller hennes telefonnummer blir åpent tilgjengelig på Internett.

Tilgjengelig for næringslivet
Telia har imidlertid en spesialtjeneste, kalt Nummerguiden, hvor bedriftsbrukere får hente inn opplysninger om privatpersoner. Det er altså kun privatpersoner som på denne måten blir nektet Internett-adgang til nummeropplysningen, sier Dagens IT.