Hopp til navigasjon Hopp til innhold

205 for NetCom

OSLO: NetCom-aksjen startet uken med “all time high”. Aksjen ble notert til 205 kroner på Oslo Børs, bare noen uker etter at det svake årsresultatet medførte et kraftig fall. Og informasjonsdirektør Per Bjørkum (bildet) er fornøyd.

Arkiv
Det går mange rykter om NetCom for tiden. Man snakker blant annet om hvor mange penger selskapet kan tape hvis Telenor får gjennomslag for sine planer om ensidig å senke prisen for samtaler fra fasttelefon til NetCom.

Oppkjøp?
Samtidig snakkes det mye om mulige endringer i eierstrukturen, eller om mulighetene for at NetCom skal kjøpes opp. Blant annet har svenskeide Enskilda Securities hevdet overfor sine kunder at oppkjøp er et klart alternativ.

Det er åpenbart at markedet for tiden mener at oppkjøpsryktene er viktigere enn prisreduksjonene. Derfor steg NetCom-aksjen mandag til ny rekord med 202 kroner. Tirsdag fortsatte den positive utviklingen med topp på 205 kroner, før kursen senere falt litt tilbake, til 199 kroner. Det er mindre enn halvannen måned siden selskapets dårlige årsresultat førte til at kursen sank helt ned til 153 kroner. Og i NetCom er stemningen høy.

Gode dager
– Det er klart at mange av de ansatte er svært glade for utviklingen i det siste, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til internettavisa Telecom.

– De kjøpte aksjer da selskapet kom på børs, var med på nedturen og har også fulgt med hele veien oppover. Mange av dem har hatt en hyggelig gevinst, og det synes jeg vel de fortjener, sier Bjørkum, som imidlertid ikke vil overvurdere betydningen av mandagens toppkurs.

Nye prosjekter
– Vi har jo ikke noen offisiell mening om hvor kursen egentlig bør ligge på kort eller lang sikt, og er vel mest opptatt av helt andre ting, sier han.

– Vi har hatt en bra salgsutvikling i det siste og gleder oss til vi kan legge frem resultatene fra første kvartal. Vi har nye prosjekter, så som uttesting av vårt tilbud om fasttelefoni for bedriftskunder, samtidig som vi vurderer hvordan vi skal takle privatmarkedet. Og vi ser selvfølgelig frem til at Terje Christoffersen skal begynne her etter påske, selv om Gert Munthe jo vil fortsette en tid fremover, sier Per Bjørkum.
Stikkord: Mobil