Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Urolige Telenor-ansatte

OSLO: Hovedtillitsvalgt Helge Enger i Tele- og dataforbundets klubb i Telenor er foruroliget over nye signaler om stillingskutt.

– Vi har også merket oss de offentlige notatene fra Telenor Bedrift i forbindelse med presentasjonen av årsresultatene. Det er foruroligende, for det blir sagt to ting på en gang. Kanskje blir reduksjon i antall ansatte lavere, men samtidig kan man forstå at ledelsen ønsker en raskere reduksjon enn det tidligere har vært lagt opp til, sier Helge Enger på spørsmål fra ukeavisen Telecom Revy.

Oppsigelser?
– Vi har fortsatt håp om at eventuelle mannskapsreduksjoner skal kunne være mulig uten oppsigelser, sier Enger.

Klubblederen kan opplyse om at det foreløpig ikke har vært ført formelle forhandlinger om reduksjon i arbeidsstokken. Ved oppsigelser forutsetter tariffavtalen at det skal føres formelle forhandlinger. Men dersom det er snakk om kun ”naturlig avgang”, er det trolig tilstrekkelig at ledelsen orienterer de ansatte. Men mai måned har vært nevnt som tidspunkt for når tiltaksplanene med tall om reduksjoner i antall ansatte skal være klare.

Stabilisering
– Vi har heller ikke fått noen signaler om organisasjonsmessige endringer – snarere tvert i mot. Vi har fått sterke signaler på at det er et behov for å stabilisere den organisasjonen vi har.