Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel-sjef blir telependler

TELEGRAM: Craig Barrett blir telependler når han overtar sjefsjobben hos Intel. Han vil jobbe i hjembyen Chandler i Arizona noen dager i uka, og resten av tiden i Intels hovedkvarter i Silicon Vally i California.

Barrett
Kanskje er det kontorstandarden, som får Barrett til å forbli i hjembyen Chandler. Sjefskontoret til hans legendariske forgjenger Andy Grove, er nemlig en kontorcelle på bare 2,5 x 2,75 meter, og ikke mye å trakte etter.

Grove, som fortsetter som styreformann, insisterte på at alle Intel-medarbeiderne skulle disponere like kontorer.

Sjefspendler Barrett
Det er uvanlig at adm. direktører i amerikanske gigantkonserner dirigerer sine tropper via høyhastighetsnett, telefon og videokonferanse, men den 58 år gamle Barrett vil åpenbart bevise at det er mulig.

Antall telependlere i USA er vokst fra 4 til 11 millioner fra 1990 til 1997, og ventes å øke til 14 millioner i år 2000, melder nyhetstjenesten News.com.

Fra Candler til Santa Clara
Intel har en stor avdeling Chandler i nærheten av Phoenix i Arizona. Her har Barrett kontor, hus og kona Barbara Barrett, som er guvernør-kandidat for republikanerne.

Når Craig Barrett overtar sjefsjobben hos Intel, kommer han til å jobbe deler av uka i kontoret i Chandler og resten i Intels hovedkvarter i Santa Clara i Silicon Valley i California, der Barrett har en leilighet.
Annonse
Stikkord: Mobil