Nilsson, Sven-Christer

Annonse


Fikk 1000 prosent lønnsøkning

Nilsson, Sven-ChristerSven-Christer Nilsson var overraskelsesmannen, da det tidligere i år ble kunngjort hvem som skulle overta som konsernleder etter den nærmest legendariske Lars Ramqvist.

Mange muligheter – ett valg
De fleste av de rundt 20 kandidatene som ble vurdert til stillingen som øverste sjef, var som Sven-Christer Nilsson allerede ansatt i konsernet.

– Det finnes mange kompetente medarbeidere i Ericsson, men bare én som kan bli konsernsjef, sa Lars Ramqvist da hans etterfølger ble presentert.

Fra én til 11
Sven-Christer Nilsson går fra jobben som leder av forretningsområdet; mobilsystem – amerikansk standard, og en årslønn på litt over 1 million, til jobben som toppleder og topplønnen på drøyt 11 millioner kroner.

Annonse


Flytte hovedkvarteret
Ramqvist, som nå blir styreformann i selskapet, har som sitt siste utspill som konsernleder kommet med kritikk av svenske politikeres næringslivspolitikk og truer med å flytte Ericssons hovedkvarter ut av Sverige.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg vil ha mitt kontor her i Stockholm, det vil bli tatt en avgjørelse om hovedkontorets plassering i løpet av året, sier den nye konsernsjefen Sven-Christer Nilsson, til Internettavisa Telecom.

Annonse