Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eik får konkurranse

HANNOVER: Den tyske mobiloperatøren T-Mobil vil konkurrere med Telenor og jordstasjonen på Eik om salg av rimelig satellitt-tellerskritt over Inmarsat.

Det er direktør Georg Chr. Wenger i Mobile Satellite Services i T-Mobil som sier dette til ukeavisen Telecom Revy. T-Mobil er heleid datterselskap til Deutsche Telecom.

Hittil har Telenor i praksis hatt monopol på salg av tellerskritt fra Norge over satellitt via Inmarsat-systemet. Nå har den tyske mobiloperatøren sett seg grundig lei på at jordstasjonen på Eik trekker til seg det den mener er en uforholdsmessig stor del av satellitt-telefonitrafikken.

Vesentlig rimeligere
– T-Mobil vil kunne tilby de samme tjenestene via Inmarsat vesentlig rimeligere, hevder Wenger.

Nøyaktig hvor store prisrabatter brukerne vil kunne oppnå ved å benytte T-Mobil framfor Telenor/Eik, har han foreløpig ikke regnet ut.

5 – 10 distributører
Innen to måneder håper Wenger å kunne presentere norske satellittbrukere for en liste over 5 – 10 distributører som kan selge tellerskritt over satellitt vesentlig rimeligere enn det Telenor i dag gjør.

De potensielle norske distributørene som T-Mobil nå forhandler med er veletablerte innen norsk radio- og telekommunikasjonssektor, og har allerede etablerte forbindelser med tysk næringsliv, ifølge Wenger.
Stikkord: Mobil