Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billigere å bygge to-bånd

OSLO: Nokia har gjort det raskere og enklere å bygge ut GSM 1800. Som eneste leverandør tilbyr de nå basestasjoner med både nett for GSM 900 og GSM 1800 såkalte to-bånds basestasjoner (dual-band).

Nå skal ikke mobiltelefonoperatørene være nødt til å bygge ut egne basestasjoner for det nye GSM 1800 systemet. Nokia har som første produsent laget løsninger for at operatørene skal kunne utnytte allerede eksisterende basestasjoner i for GSM 900.

Alt i ett
I enkelte tilfeller er det nok å bytte ut sendere og mottakere eksisterende kabinett for GSM 900. I andre tilfeller må det settes opp egne kabinett. Men fortsatt klarer man seg med en basestasjon. Dermed vil blant annet kunne reduseres de miljømessige konsekvensene ved utbygging av GSM 1800.

Nokia hevder i en pressemelding å være først ute med en typegodkjent løsning for to-bånds basestasjoner. Telecom Finland har allerede tatt i bruk teknologien.
Stikkord: Mobil