Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor beholder Elkjøp

TELEGRAM: Telenor Bedrift og Jon Fredrik Baksaas (bildet) selger seg ned, men ikke i Elkjøp. Telenor tror nemlig elektrokjeden blir en viktig brikke i kampen om kundene til det nye mobiltelefon-nettet, DCS 1800.

Baksaas, Jan Fredrik
Telenor har denne uken solgt seg ned i Provida, men beholder aksjer for 260 millioner kroner, melder Finansavisen. Tidligere har Telenor Bedrift kvittet seg med aksjene i Ergosoft og Avenir. Men visekonsernsjef Baksaas vil ikke kvitte seg med Elkjøp-aksjer.

Strategisk
– Hvor langsiktig den posten i Elkøp skal være, har vi ikke noen bestemt oppfatning om. Vi har ikke akkurat fått så mye strategisk ut av å eie i Elkøp. Men får vi en ny provisjonskrig gjennom det nye DCS 1800-nettet, kan det igjen bli viktig å ha en nær kobling til Elkjøp, sier Baksaas.

260 millioner
Telenors eierandel i Elkjøp er på 11,5 prosent. Posten har en verdi på hele 260 millioner kroner, men er bokført til bare 150 millioner kroner i Telenors regnskaper.