Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lynrask fiber-løsning

HANNOVER: 100 ganger verdens samlede internett-trafikk over èn fiberoptisk kabel – samtidig. Så stor er overføringskapasiteten i Lucent Technologies nyeste fiberoptiske WaveStar-teknologi.

Ultrahurtige 3,2 Terabit i sekundet er maksimum overføringskapasitet med den nye WaveStar-teknologien som Lucent Technology demonstrerte overfor kapasitetstrengende teleoperatører under årets Cebit.

Åtte fiber
Den enorme kapasiteten hevder Lucent Technologies å ha oppnådd ved hjelp av Dense Wavelength Division Multiplexing (DVDM).

Takket være denne teknologien blir det mulig for teleoperatøren å håndtere åtte fiber samtidig. Hver fiber kan overføre 400 Gbit i sekundet.

Utvide dagens nett
Det vil ikke være nødvendig med omfattende infrastrukturutskiftninger for å kunne ta i bruk teknologien. Kapasitetsøkningen kan teleoperatørene oppnå gradvis, i takt med behovet, gjennom en trinnvis utvidelse av deres nåværende fiberoptiske nettverk.

Multiplekserteknologien tillater samtidig overføring av tale, data og video i nettet.

Ledende leverandør
Her hjemme tør Lucent Technologies være best kjent som global teleoperatør. Men konsernet er også en av verdens fremste leverandører av fiberoptiske nettverksløsninger, med over 1.500 verdensomspennende patenter på området.

Det globale konsernet har mer enn 130.000 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 26,4 milliarder dollar, en vekst på over 13 prosent.