Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LO frykter IT-konkurser

OSLO: LO har liten tro på IT-parkene som nå skal etableres over hele Norge. LOs Tor Andersen (bildet) tror at en rekke av disse vil gå konkurs etter kort tid. Likevel har LO valgt å slutte seg til Fred. Olsen og Norsk Investorforums IT-satsing på Fornebu.

Andersen, Tor
– Vi tror på Fornebu fordi dette er et godt prosjektet som har kommet langt med sine planer. Det er også positivt at de har med seg BI og NTNU på utdanningssiden. Økt IT-utdanning på Fornebu vil forhindre at Oslo-området stjeler IT-ressurser fra resten av landet, sier Andersen, som er leder for LOs avdeling for arbeids- og næringsliv.

Internasjonal slagkraft
Han mener Norge trenger et faglig sterkt IT-Fornebu. Miljøene må bli så interessante at de kan tiltrekke seg internasjonale størrelser både som foredragsholdere og forskere. I tillegg ønsker LO å bygge opp egen IT-kompetanse gjennom aktiv deltakelse i dette prosjektet.

Motor for distriktene
– IT-Fornebu vil fungere som en motor som hjelper distriktene. Et sterkt IT-miljø på Fornebu vil gjøre det lettere for de andre å overleve, mener Andersen.

Han understreker at LO ikke er inne på eiersiden i Start-fondet og i Norsk Investorforum, som nå er involvert i en rekke planlagte IT-parker over hele landet.