Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krever Apple for 8 mrd

TELEGRAM: Det amerikanske selskapet Imatec beskylder Apple for å ha stjålet og brukt tre av deres patenter. Kravet er en erstatning på over åtte milliarder kroner.

deskill.
Onsdag meldte Imatec at selskapet vil trekke Apple for en domstol i New York. Beskyldningen er at Apple bruker tre patenter som bare Imatec har lisens på å bruke i USA.

Patentene skal etter påstanden brukes i Apples “Color sync”teknologi. Imatec vil også nekte Apple å bruke patentene inntil saken er avgjort i retten.

Tror på rask løsning
– Vi er overbeviste om at vi vil få medhold i retten, og at vi vil få en rettferdig og rask løsning i Imatecs favør, sier selskapets styreformann Hanoch Shalit.

Selskapet produserer utstyr som begrenser optisk forvrengning. Leveransene går blant annet til medisinsk og grafisk bransje.

Bevisst kopiering?
– Vi mener at denne saken er uten grunnlag, og vi kommer til å forsvare oss på beste måte, sier en talsmann for Apple til Reuters.

Årsaken til at Imatec har satt erstatningssummen så høyt er at selskapet hevder at Apple bar klar over patentene, men bevisst valgte å ignorere dem. Dette gjør at dommeren kan tredoble erstatningen i forhold til om selskapet ikke visste om patentene.