Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intels toppsjef går av

TELEGRAM: Andy Grove går av etter 11 år som øverste leder i Intel, men fortsetter i jobben som styreformann.

Andrew Grove (61) har vært i Intel siden selskapet startet opp for 30 år siden. Han trekker seg fra stillingen som øverste leder i selskapet. Craig Barrett overtar etter Grove. Barret (58) er i dag nestleder i selskapet. Han ble ansatt i Intel 1974, og ble visepresident i selskapet i 1984.

– Craig har vært arkitekten bak Intels gjøremål det siste tiåret, sier Grove i meldingen fra Intel.

Perspektiv
Grove skal fortsette som styreformann, og vil få ansvar for planlegging i et lengre perspektiv. Intel melder at skiftet er ledd i en ordnet overgang, og ikke har noen sammenheng med Groves helseproblemer, eller misnøye med økonomiske resultater.

Paranoid
Grove overlevde som barn konsentrasjonsleirene, og har gjort seg bemerket med sitt slagord: “Bare de paranoide overlever”. I 1996 fortalte han om sin prostatakreft, men skal nå være i fin form etter en operasjon.