Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Full konvergens fra Cisco

HANNOVER: Cisco snakker for tiden mye om hvordan selskapets rutere, svitsjer og servere i fremtiden skal kunne integrere datatrafikk, stemme og video på tvers av en rekke nettverksprotokoller.

På Cebit i forteller selskapet om hvordan man nå er kommet til trinn 3 i en femtrinns plan for å integrere de tre forskjellige trafikktypene i ett og samme nett. Og det tredje trinnet handler om flertjeneste-baserte porter (multiservice gateways).

Interoperabilitet
Hensikten med disse portene er at nettet skal velge hvordan et oppkall best skal behandles, samtidig som de skal sikre samarbeid (interoperabilitet) mellom forskjellige protokoller, så som ATM og IP-basert tale, og mellom offentlige og private nett.

Det skal også bli lettere å få Ciscos produkter til å fungere sammen med hussentraler (PBXer) og annet utstyr fra andre leverandører.

Lightspeed-teknologi
Cisco skal gjøre dette på basis av sin teknologi for protokoll-oversettelse utviklet av Lightspeed, som nylig ble kjøpt av Cisco.

Teknologien skal på plass i nye port-adaptere for høynivå-ruterne 7500 og 7200, i Cisco Voice Manager og i aksess-ruteren 2600, som er beregnet for avdelingskontorer med inntil 100 ansatte.

Litt dyrere, betydelig raskere
Det siste produktet kommer til å koste fra 2700 dollars og oppover når det blir tilgjengelig neste måned. Dette er anslagsvis 15 prosent mer enn Ciscos 2500. Men til gjengjeld lover da Cisco et produkt som er fire ganger raskere enn 2500 og som samtidig gir muligheten til å overføre data mellom såpass forskjellige teknologier som linjesvitsing, pakkesvitsjing og celle-svitsjing.

Innen årsskiftet skal ruteren også være i stand til å takle ISDN i forskjellige valører, samt Q.SIG, som er en signaleringsprotokoll for hussentraler. Dermed skulle det bli mulig å bruke den nye ruteren til å formidle taletrafikk fra bedriftenes sentraler og annet utstyr fra andre leverandører enn Cisco.