Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3Com sikter på tele

OSLO: Et såkalt strategisk samarbeid med tele-orienterte Newbridge kan gi lokalnett-orienterte 3Com innpass hos teleoperatørene, mener Peter Lindholm (bildet) i Newbridge.

Lindholm, Peter
I telebransjen er kanadiske Newbridge et kjent navn, mens selskapet er så godt som ukjent på lokalnettmarkedet. For 3Com stiller det seg helt motsatt. Da de to selskapene i februar annonserte sin femårige strategiske allianse, var det for å gi hverandre innpass hos nye kundegrupper.

Selskapene ønsker, sammen med tyske Siemens å levere ende-til-ende-løsninger til teleoperatørene, der tett integrasjon av administrasjonsverktøyene er et sentralt element.

Geni-forklart
Samarbeidet er en liten genistrek. Stikkordet er administrasjonsprogramvare for nettverk. Planen er at begge selskapenes administrasjonsprogramvarer skal kunne takle hele nettverket, fra gigantsvitsjene i telenettet og helt ned til lokalnettet og 3Com-kort i PCer. Dermed blir det svært mye mer naturlig for Newbridge-kundene å velge 3Com-produkter og omvendt.

Lettere å selge til de store
– I Norge skulle denne strategien passe ypperlig for enkelte forhandlere. Nå som både Cinet som forhandler 3Com og Lantec som forhandler Newbridge/UB Networks er i ARK-konsernet får disse et bedre argument når de skal selge utstyr til de helt store organisasjonene. Det samme gjelder Siemens som nå blir Newbridgepartner, mens Siemens Nixdorf er forhandler av 3Com, sier Lindholm til internettavisa Telecom.