Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Noviser lager web-sider

OSLO: Nå skal det blir lettere å lage dymamiske web-sider. I hvertfall om man skal stole på Corel Corporation. Selskapet lanserer javateknologien Open-J som skal være grunnlaget for framtidige Corel-produkter. Teknologien er så enkel at det ikke skal være nødvendig med ekspertise på programmering.

Lanseringen fant sted på Suns JavaOne utviklerkonferanse i San Francisco onsdag.

Ifølge Corel Corporation vil brukerne lett og hurtig kunne lage programvarer for alle intranett, ekstranett eller Internett-steder.

Plattformuavhengig
Corels satsing på Java-teknologien er selvsagt fundert på at den er plattformuavhengig. Slik er det også med Open-J-teknologien. Forutsetningen er at det finnes en Java Virtual Machine eller en web-browser som støtter Java på ditt operativsystem.

Open-J benytter XML (eXtensible Markup Language) og JavaBeans. XML er en såkalt ADML – Application Description Markup Language – en utvidelse av HTML-standarden som ligger bak de fleste web-sider i dag.

ADML-teknologien benyttes til å lime sammen JavaBeans (småprogrammer) til skreddersydde web-programmer.

Nytt web-verktøy
I kjølvannet av teknologilanseringen introduserte Corel en foreløpig versjon av Corel WEB.SiteBuilder, som selvsagt benytter Open-J. SiteBuilder er et verktøy for å lage web-sider.

Det integrerer Open-J med tradisjonell websideproduksjon og web-sted-styring. I tillegg kan man redigere HTML og knytte web-sidene opp mot databaser.