Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nextel med IP-telefoni til sommeren

TRONDHEIM: Alle registrerte abonnenter hos Telenor Nextel kan allerede før sommeren ringe rimeligere til forretningsforbindelser, venner og kjente i hele 22 land. Flere land følger.

deskill.
Telenor Nextel undertegnet mandag denne uken en partnerskapsavtale med den israelske internettleverandøren Delta Three om internasjonal telefon-til-telefon kommunikasjon til 22 land over IP-nettet.

Det var Ivar Plahte i Telenor Nextel som slapp denne nyheten under et seminar om datatelefoni i Trondheim onsdag ettermiddag.

22 land
Partnerskapsavtalen innebærer at registrerte abonnenter hos Telenor Nextel allerede før sommeren vil kunne ringe rimelig til forretningsforbindelse, venner og kjente i samtlige av de 22 landene der Delta Three har tilknytningspunkter via IP-nettet.

Rimelig, men ikke lokaltakst
– Norske brukere vil kunne ringe rimeligere enn om de ringte via vanlig telefon, men de vil ikke få lokaltakst, sier Plahte.

Når tjenesten settes i gang, vil den vil også fungere som en internasjonal fax-til-fax-forbindelse.

Vanlig telefon
For å kunne benytte tjenesten, vil brukerne kun behøve et vanlig telefonapparat. De trenger ikke disponere en datamaskin.

Ring 1533
Foruten å være registrerte Telenor Nextel-abonnenter, må brukerne taste Telenor Nextels prefiks 1533 før de slår utelandsnummeret og nummeret til den de skal ringe til.

Første utenlandsavtale
Dette er Telenor Nextels første internasjonale avtale. Selskapet skal i løpet av dette året fullføre utbyggingen av det norske IP-nettet. Neste år er det meningen å satse stort internasjonalt, i følge Plahte.

Stikkord: Mobil