Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IP-telefoni også fra Tele2

OSLO: Tele2 har ikke tenkt å la Telenor Nextel være alene om å tilby IP-telefoni. I løpet av sensommeren vil også Tele2 komme med et tilbud. I første omgang vil selskapet tilby tjenester innen phone-to-phone – der du ringer opp et nummer fra en vanlig telefon og blir satt over via en IP-server til andre telefoner.

Viseadm. direktør Raymond Frøjd opplyser til internettavisa Telecom at de når driver en del uttesting, men de senest på sensommeren vil ha et tilbud klart

Men Frøjd tror at det ligger større potensialer i å tilby en løsning for pc-to-phone, der du ringer fra PCen din.

– Framtiden ligger i tilby IP-telefoniløsninger der du ringer fra PC din. Med eksempelvis en ISDN-oppkobling kan du da både føre en samtale samtidig som du surfer på Internett eller deler dokumenter med andre. Phon-to-phone via Internett er bare et nisjeprodukt før markedet tar av, sier Tele2-direktøren.

Uferdig teknologi
Men de helt store utnyttelsene av å integrere data og telefoni, eksempelvis billedtelefoni, forutsetter stor båndbredde.

– Internett-teknologien er uferdig per i dag. Jeg tror imidlertid det allerede kan være et stort marked for IP-telefoni med både lyd og bilde for næringsliv og bedrifter som har etablerte faste linjer mellom sine kontorer, sier Frøjd til internettavisa Telecom.
Stikkord: Mobil