Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Innhenter tilbud på Web-målinger

OSLO: Torsdagens allmøte for bedre web-statstikk ga arbeidsgruppen mandat til å innhente tilbud på reelle nett-målinger. Innen 1. mai skal gruppen på et nytt allmøte presentere tilbud fra de aktuelle leverandørene av både servermålinger og spørreundersøkelser.

Arbeidsgruppen vil forhandle med Feedback og ScanFact om servermålinger. Disse viser trafikken på oppslagsnivå, dvs. antall nedlastinger.

Norsk Gallup og MMI vil konkurrere om kontrakten på spørreundersøkelser som skal gi opplysninger om demografi og dekning.

Nett-sjekker
Feedback tilbyr en løsning kalt Netcheck som allerede er i bruk ved et 30-talls svenske nettsteder. Netcheck har i 14 dager vært testet ved Norges mest besøkte nettsted, SOL, samt i en uke hos Nettavisen.

Netcheck fungerer nå relativt tilfredsstillende hos Nettavisen, men har store problemer med å registrere besøkende på de langt mer trafikkerte SOL-sidene.

Ikke i bruk
ScanFacts løsninger Quick Login og Quick Traffic er foreløpig ikke i bruk på noen norske nettsteder, men systemet skal testes på VGs nettsider.

Arbeidsgruppen mener Norsk Gallup og MMI tilbyr de beste løsningene for demografi- og dekningsundersøkelser gjennom sine spørreundersøkeler. De videre forhandlingene kan ende med at enten begge, eller den ene av disse blir valgt.