Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Glideflukt mot privat Telenor

KOMMENTAR: Telenor blir delprivatisert. Noen annen konklusjon er ikke mulig å trekke etter stortingsdebatten tirsdag, skriver Telecom-redaktør Arne Joramo (bildet) i denne kommentaren. Sentrumsregjeringen vil trolig begynne med å delprivatisere Telenor International. Det hjelper ikke at AP setter seg tvert på bakbeina, mener Joramo.

Arkiv
Privatisering sto ikke på dagsorden da Stortinget diskuterte Telenor tirsdag, men ble likevel det sentrale temaet i debatten. Sentrumspartiene diskuterer nå delprivatisering av Telenor International som et seriøst alternativ. Dette for å spre risikoen på utenlandssatsingen.

Høyre sier seiersikkert at glideflukten vil ende der de vil – i betydelig delprivatisering av hele Telenor. APs talsmann Karl Eirik Schjøtt-Pedersen uttaler seg fortsatt i absolutter i sitt nei til privatisering. Det til tross for at flere ledende AP-politikere i Stortingsgruppa har uttalt seg positivt.

Til høsten?
Mye kan tyde på at regjeringen vil ta opp privatiseringsspørsmålet alt til høsten. Det bestemmer Tormod Hermansen. I det øyeblikket han ber om mer penger. kommer spørsmålet til realitetsavgjørelse. Det er helt tydelig at Senterpartiet er på glideflukt vekk fra sine tidligere standpunkter. Og for dem passer det godt bare å delprivatisere International i første omgang.

Dette er ikke det beste alternativet for Telenor, men noe de kan leve med en tid. Så spørs det bare om Hermansen vil vente til tiden er moden for altomfattende delprivatisering eller om han vil handle raskt og velge en skrittvis løsning?

Seminar
De som ønsker å sette seg inn i spørsmålet bør delta i seminaret Det Nye TeleNorden torsdag 2. april i Oslo. Der deltar både Karl Erik Schjøtt-Pedersen fra AP, Per Christian Foss fra Høyre, Telias vise VD, Mariann Nivert, Terje Thon fra Telenor og Gerth Munthe fra Netcom for å nevne noen.

Her vil også fusjonsspørsmålet igjen komme opp etter at den norske og svenske statsministeren i går ga entydige politiske signaler om at de ønsker et svensk-norsk telesamarbeid.

Mer informasjon om seminaret får du på tlf. 22 51 93 90.
Stikkord: Mobil