Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bjørn Trondsen ny DND-leder

NARVIK: Bjørn Trondsen (bildet) ble nylig valgt til ny leder for Den Norske Dataforeningen (DND). Trondsen overtok vervet etter professor Asbjørn Rolstadås.

I sin programerklæring la Trondsen vekt på at DND fortsatt skal være en seriøs produkt- og leverandør-uavhengig forening der erfaringsutveksling og kompetanseoverføring er kjernevirksomheten. Han advarte imidlertid mot at DND blir så forsiktig i sin profilering at foreningen fremstår bare som trygg og traust.

– Den teknologiske verden vi lever i forandrer seg hver måned og fremtiden kommer på besøk hver dag. Vi må begynne en prosess hvor vi i større grad endrer oss i takt med IT-bransjen, sa Trondsen på landsmøtet.

“IT-medisin”
Han mente også at foreningen vil komme til å ta mer «IT-medisin » for å henge med i utviklingen selv og for å ha et spennende faglig tilbud til morgendagens IT-profesjonelle.

Foreningen skal fortsette være en aktiv pådriver i samfunnsdebatten innenfor viktige IT-områder.

Internasjonal
Bjørn Trondsen, som er oppvokst i Hammerfest, har en meget bred nasjonal og internasjonal erfaring fra IT-bransjen. Han startet sitt engasjement i IT-bransjen som prosjektleder i Datasaab på slutten av 70-tallet. Da Datasaab ble oppkjøpt av Ericsson avanserte han til leder for salg i Norden.

Neste arbeidsplass var NCR. Her var han til å begynne med nordisk divisjonsleder for bank og finans. Her avanserte han til sjef for Europa, med London som arbeidssted og rapportering til USA. Divisjonen han ledet hadde en omsetning på fire milliarder kroner.

Medlemsjakt
I 1993 ble han administrerende direktør i Novit. Da Novit ble overtatt av Telenor for om lag ett år siden, fikk han i tillegg til direktør-stillingen et nytt arbeidsområde som ansvarlig for Divisjon programvare i Telenor Bedrift.

Det stilles store forhåpninger til at organisasjonen under Bjørn Trondsens ledelse skal nå sitt mål med 20.000 medlemmer før år 2000. Bjørn Trondsens internasjonale erfaring ventes også å markere DND sterkt på det internasjonale kartet.