Hopp til navigasjon Hopp til innhold

40 millioners ND-sprekk

OSLO: Norsk Data LTD. fikk en sprekk med hele 40 millioner kroner i fjor i forhold til budsjettet. Det forteller adm. direktør og eier Jon Fredrik Baksaas (bildet) i Telenor Bedrift til internettavisa Telecom.

Baksaas, Jan Fredrik
Tidligere har Telenor Bedrift antydet noen få titalls millioner kroner i underskudd for Norsk Data LTD. Direktør Jon Fredrik Baksaas har imidlertid presentert de røde tallene for internettavisa Telecom.

Sprekk
Det engelske selskapet, som er eid av Telenor Bedrift, skulle egentlig hatt 10 millioner kroner i overskudd. I stedet ble det 30 millioner kroner i underskudd et avvik på hele 40 millioner kroner.

Ikke salg
Men selskapet skal ikke selges – i hvert fall ikke før det er i en bedre økonomisk tilstand, ifølge dokumenter fra Telenor Bedrift.

– Det er i høyeste grad liv laga for Norsk Data i England. Selskapet har en høy standing i Engalnd og er en ledende aktør innen service og vedlikehold av IT-systemer, hevder styreformann Dag Hylin.

Til tross for det påberopte potensialet, klarte likevel ikke Norsk Data LTD. å framvise et overskudd etter fjoråret.

Omsetning
Selskapet omsatte i fjor for 442,9 millioner kroner. Med 670 ansatte utgjør det om lag en omsetning på 660.000 kroner per ansatt. Men samtidig tapte Norsk Data LTD. over 44.000 kroner per ansatt.

Selskapet er nå under restrukturering, men det er foreløpig uvisst hva dette konkret vil innebære.