Hopp til navigasjon Hopp til innhold

90 millioner til GSM 1800

OSLO: 90 millioner kroner skal Telenor Mobil og adm. direktør Stig Herbern (bildet) bruke i år på å bygge ut det nye mobiltelefonnettet GSM 1800. Allerede i slutten av denne måneden skal 45 celler være i drift i de fire største norske byene – de fleste i Oslo.

Herbern, Stig ny1
Telenor Mobil har ikke akkurat ligget på latsida siden 14. mars da det ble klart at de fikk konsesjon til det nye mobiltelefonsystemet. Innen utgangen av mars skal mellom 20 og 30 celler for GSM 1800 være utplassert i Oslo, 10 til 15 i Bergen og noen få i Trondheim. Dette opplyser plandirektør Svein O. Andreassen i Telenor Mobil til internettavisa Telecom.

Over 600 celler
Totalt skal 300 celler utplasseres i år. Minst like mange skal utplasseres også neste år. I tillegg til de tre nevnte byene som først får være med på moroa, vil det også bli utbygging av GSM 1800 i Stavanger frem til høsten 1999.

Tett som hagl
Det er to til tre celler i hver basestasjon. Og basestasjonene vil komme tette som hagl. Eksempelvis vil avstanden mellom basestasjonene i Oslo sentrum (Ring 1) være bare 300 meter! I Stor-Oslo vil avstanden variere fra 700 til 1.200 meter.

Miljøhensyn?
Direktør Stig Herbern i Telenor Mobil/Privat opplyser at de minste basestasjonene, som er ment plasserte i Oslo sentrum, vil være 1,5 meter høye og 20 centimeter brede. Herbern tror ikke de skal prege bymiljøet i all for stor grad, selv om de blir mange og tett plasserte.

Dyre stasjoner
Plandirektør Svein O. Andreassen opplyser at hver basestasjon har en kostnad på mellom 300.000 og 700.000 kroner.
Stikkord: Mobil