Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor dumper på prisranking

OSLO: Tele Danmarks kunder betaler i gjennomsnitt mindre for tellerskrittene enn hva Telenors kunder gjør. Det viser en undersøkelse Eurodata har gjennomført på oppdrag fra Tele Danmark.

Tele Danmark skryter av å ha noen av de billigste teleprisene i Europa. Prisene for bruk av telefon er nå blitt lavere enn i Norge, heter det i en melding fra selskapet.

For privatkunder ligger Danmark på en sjetteplass, og for bedriftskunder på en tredjeplass når det gjelder lave telepriser.

OECD-modell
Undersøkelsene tar for seg teleprisene i 25 OECD-land i februar, og ser dem i forhold til Tele Danmarks nye priser fra første april. Analysefirmaet Eurodata har tidligere stått bak teleundersøkelser for OECD, og denne sammenligningen skal være gjennomført på samme måte.

Forbruk
Undersøkelsen tar utgangspunkt i de samlede kostnadene en gjennomsnittsfamilie blir belastet for å ha og bruke telefon i løpet av ett år. En tilsvarende analyse er gjort for en såkalt gjennomsnittlig bedrift.

De nye tallene viser få forandringer siden den forrige OECD-undersøkelsen ble offentliggjort våren 1997.

Bedrifter
– Når det gjelder telefonpriser for næringslivet har Tele Danmark gått fra en fjerdeplass til en tredjeplass. Også her har Danmark rykket forbi Norge og Finland. Til gjengjeld har Luxembourg kommet med og inntatt andreplassen, sier direktør for danske forretninger i Tele Danmark, Ralf Egede Andersen.

Private
– Tele Danmark har rykket ned to plasser i forhold til den offisielle OECD-listen når det gjelder privatkunder. Men det skyldes at Sør-Korea og Luxembourg ikke var med i den forrige undersøkelsen.

– Danmark har gått fram i forhold til Norge, men til gjengjeld har USA passert Danmark, heter det i meldingen.
Stikkord: Mobil