Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer Notes og Domino

HANNOVER: Lotus benyttet Cebit-messen til å vise neste generasjon av såvel sin Domino-server som Notes-klienten. Samtidig kunne selskapet fortelle om en økning på 227 prosent i omsetningen av Domino, mens Notes økte 130 prosent.

Det er mye snakk om Netscape og Microsoft når man snakker Internettløsninger. Men man skal også regne med IBM-selskapet Lotus. Beviset på det er omsetningsøkningen for Lotus Domino, som er selskapets server-programvare for gruppevare, meldingsformidling, Internett og applikasjonsutvikling.

20 millioner brukere
Lotus benyttet Cebit til å fortelle at salget av Domino-servere økte med hele 227 prosent i 1997, mens omsetning av brukerprogramvaren Notes økte med 130 prosent.

– På verdensbasis ble det solgt to millioner flere lisenser enn vi opprinnelig hadde regnet med. Dette betyr at vi nå er kommet opp i omlag 20 millioner brukere på verdensbasis, sa Stefan Krüger fra Lotus Europa på pressekonferansen i Hannover.

Flere Internett-standarder.
Mye av kritikken mot Lotus har gått på at Domino i altfor stor grad har vært basert på proprietære løsninger, til tross for at selskapet har hatt en uttalt Internett-strategi. Nå virker det som om internett-standardene får bedre plass i systemet.

I Lotus Domino 5.0, som fikk sin europeiske premiere på Cebit, vil man blant annet finne Internett-standarder som S/MIME (for e-post) og LDAP v3 (for katalogtjenester).

Flere språk
Utviklingsmiljøet er dessuten tilpasset langt flere programmeringsspråk. I tillegg til dagens Java, C, C++, Visual Basic og LotusScript, kommer nå JavaScript (ECMA-tilapsset) HTML 4.0 og XML.

Forøvrig blir cc.Mail nå integrert i Dominos e-post tjenester, og katalogen kan støtte inntil 1 millioner adresser.