Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eksportframstøt til 10 mill.

HANNOVER: Det norske programvarehuset Software Innovation vil bruke 10 millioner kroner dette året på å etablere seg i utlandet.

Det er Bjørn Ursin, direktør for Software Innovations norske aktiviteter som sier dette til internettavisa Telecom. Målsettingen med selskapet deltakelse på Eksportrådets fellesstand på Cebit ‘98 i Hannover, er å utvide det europeiske kontaktnettet.

Overskuddsfinansiert
– Investeringen skal være lønnsom i løpet av 3 – 5 år, sier Ursin.

10 millioner kroner tilsvarer nærmere 12 prosent av programvarehusets inntekter i fjor. Finansieringen av eksportframstøtet håper selskapet likevel skal kunne skje ved å redusere selskapets overskudd.

Hvor stort overskudd selskapet fikk av fjorårets omsetning på 85 millioner kroner, er det for tidlig å si noe om, i følge Ursin.

Salg- og kundestøtte
Takket være oppkjøp av flere selskaper med supplerende og dels konkurrerende programvare, er Software Innovation i dag et av de ledende på det norske markedet når det gjelder utvikling og salg av programvare for salg- og kundestøtte.

Datterselskaper
Software Innovation er i dag etablert med datterselskaper i Sverige og Canada, foruten distributører i Tyskland og England.