Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson mot strømmen

HANNOVER: Ericsson mener det åpenbart alvorlig med dual mode-teknologien: Her på Cebit lanserer selskapet sin 2. generasjons DECT/GSM-telefon.

De fleste, europeiske telefonprodusenter og operatører mener i dag at GSM-teknologien vil innta stadig nye markeder de neste årene – og at GSM 1800 vil ta den plassen på kontoret og i hjemmet som egentlig var tiltenkt DECT da denne standarden for trådløs telefoni ble utviklet.

BTs One Phone
Men Ericsson har fremdeles tro på Dual mode og telefoner med to systemer på plass. Denne troen blir antakelig ikke mindre etter at British Telecom nå har lansert sin nye tjeneste, kalt One Phone, basert nettopp på Ericssons dual band telefoner.

Abonnenter på denne tjenesten hos BT vil bruke telefonen i DECT-modus når de er hjemme, mens den går over til å bli GSM-telefon når de forlater huset.


688 med dobbel innmat
Telefonen det er snakk om, TH 688, er basert på Ericssons GH 688 GSM-telefon, med tillegg av DECT-funksjonaliteten fra selskapets DT 360-modell. Rent praktisk har selskapet løst dette ved å sette inn et ekstrakort i GH 688-innmaten. Dermed skal DECT ta seg av telefoneringen når du er hjemme, med full DECT-kvalitet på stemmen.

Telefonen sørger selv for å skifte mellom de to forskjellige systemene etter behov. I utgangspunktet har Ericsson basert seg på at brukeren får to telefonnummer, ett når du er hjemme og et annet i GSM-sammenheng, men selskapet regner med at mange operatører vil kunne tilby ett og samme nummer for begge systemene.

Stikkord: Mobil