Hopp til navigasjon Hopp til innhold

88 gram er minst – så langt

HANNOVER: Kampen om å lage den minste og letteste telefonen fortsetter. Onsdag var det Nokia som ledet . Torsdag tok Motorola førsteplassen tilbake, med et forsprang på 8 gram.

Onsdag lanserte Nokia sine nye mobiltelefoner her på Cebit i Hannover – og var tilsynelatende meget tilfreds med at en av deres modeller bare veier 95 gram og dermed verdens letteste – 1 gram lettere enn Motorolas StartTac 85.

Torsdag slår Motorola tilbake: Lanserer StarTac 130, som kun veier 87 gram og dermed er verdens letteste GSM-telefon. Så lenge var Nokia i Paradis.

Sigarettpakke
Nå er ikke dette ved vekten det aller viktigste ved dagens mobiltelefoner; i hvert fall ikke når det er snakk om 8 gram fra eller til, eller når telefonen uansett veier like lite som – og er på størrelse med – en sigarettpakke.

Det som er mer viktig, er funksjonene som er på plass i telefonen, i tillegg til at man helst skal kunne føre e normal samtale i dem.

Som før
For StarTac 130 er det fremdeles snakk om de samme, gamle funksjonene som man etterhvert er vant til å finne på Motorolas toppmodeller: Klaffen er på plass, det samme er det grafiske brukergrensesnittet på LCD-skjermen og muligheten til å velge mellom virbrasjon og ringesignal – eller kombinasjon av begge deler.

Head-set og lærhylster
Nytt er headset-mulighet, som gjør at man kan føre samtale uten å bruke hendene, samt at man får med et lærhylster som standardopsjon. Men for øvrig er nok de 8 grammene den største nyheten ved årets StarTac-modell
Stikkord: Mobil