HP-LHII

Annonse


Prisras på servere

HP-LHIIOveroptimistiske salgsprognoser for det amerikanske PC- og servermarkedet har ført til at de storprodusentene sitter igjen med overskuddslagre. Compaq Computer, som er hardest rammet, har begynt å redusere prisene og gi bort gratis skjermer for å få fart på salget.

Under CeBIT-messa i Hannover lanserte Compaq-sjefen Eckard Pfeiffer onsdag nye løsninger for småbedrifter.

130.000 norske småbedrifter
– Norge har 130.000 aktive bedrifter med under 20 ansatte. Disse bedriftene sysselsetter 47 prosent av alle norske arbeidstakere. Sammen med Microsoft, vil vi tilby komplette løsninger som små og mellomstore bedrifter straks kan ta i bruk, sier administrerende direktør Jan Eigil Rydningen hos Compaq Computer Norge til internettavisa Telecom.

Onsdag lanserte Compaq Computer Norge en gunstig pakkeløsning med Compaq ProSigna 200-server og Microsoft velutstyrte BackOffice Small Business Server til 40.000 kroner ferdig installert med ti lisenser.

Annonse


Billigere HP-servere
HP har ikke de samme lagerproblemene som Compaq, men HP-sjefen Lewis Platt har sagt at han vil holde tritt med alle prisreduksjoner. Første priskutt kom tidligere i mars. Forrige uke ga Platt ytterligere rabatter på HPs 266 MHz Pentium II-servere. I USA koster de nå mellom 20.000 og 37.000 kroner, eller 23–27 prosent mindre enn i begynnelsen av måneden.

Annonse