Nokia communicator 9110

Annonse


Ny Communicator fra Nokia

Nokia communicator 9110– Den nye Communicator veier bare 249 gram. Det betyr at Nokia har redusert vekten på Communicator 9110 med hele 150 gram, sammenlignet med forgjengeren, sa visepresident Anssi Vanjoki i Nokia Mobiltelefon til internettavisa Telecom under onsdagens lansering.

Vektreduksjonen skal bidra vesentlig til å øke populariteten til GSM-telefonen som også er ment å skulle fungere som et mobilt kontor.

Trådløs bildeoverføring
Muligheten for trådløs bildeoverføring er sannsynligvis den mest spennende nyheten med Communicator 9110. Her mener Nokia å tilby publikum en første forsmak på trådløs multimedia.

Med applikasjonen Digital Camera Connectivity kan brukeren sende og motta bilder via infrarøde signaler fra kamera som støtter Ir-TranP-protokollen. Bildene kan bli videresendt via GSM, enten som egne filer, som vedlegg til e-post eller som en fax.

Annonse


Programvarepakken PC Suite gir brukeren full anledning til å overføre informasjon og programvare til og fra PC-er med Windows 95 og Windows NT 4.0.

Minnekort
Utvidelsen av minnet til 4 MB er en annen nyhet som publikum nok vil vite å sette pris på, særlig i forbindelse med bildeoverføring, men også ved opptak av samtaler og lyd. Minneutvidelsen skjer ved å ta i bruk et utskiftbart multimediakort (MMC) på størrelse med et frimerke.

– Kapasiteten på minnekortet bli doblet, til 8 MB, innen utgangen av året, sier Vanjoki.

Under budsjett
Mange hadde ventet denne lanseringen under fjorårets Cebit, men det var altså først i år at Nokia fant tiden inne til å lansere oppfølgeren til Communicator 9000.

Nølingen skyldes trolig ikke har solgt så mye som budsjettert, i følge Mads Eriksen, produktansvarlig for Nokia i Skandinavia.

Kun GSM 900
Med 6 timers taletid og 8 dager standby, vil Communicator kunne konkurrere med enhver annen GSM-telefon i batterilevetid.

Norske kunder vil kunne kjøpe Communicator 9110 i tredje kvartal. Den vil kun bli levert for GSM 900.

Pris
– Prisen er enda ikke fastsatt. Det er likevel ikke rimelig å tro at den vil ligge under prisen på dagens versjon, sier Eriksen til internettavisa Telecom.

Både Communicator 9000 og 9110 vil være i handelen den første tiden etter nylanseringen. Den tidlige versjonen naturlig nok til en noe lavere pris enn i dag, i følge Vanjoki.

Subsidiert?
Produktsjefen ser gjerne at norske mobiloperatører tar opp ideen fra Sverige, der Communicator er solgt som en pakkeløsning, med mobil- og dataabonnement, til en pris som ligger flere tusen kroner under prisen for terminalen alene.

Annonse