Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Miljøovervåking på Internett

TELEGRAM: USAs visepresident Al Gore vil sende opp en satellitt som leverer bilder av jorden døgnet rundt. Al Gore mener at dette vil være et middel for økt miljøbevissthet.

Prosjektet som må godkjennes av den amerikanske kongressen, kostnadsberegnes til mellom 160 og 400 millioner kroner. Blir oppskytingen godkjent vil den kunne være i bane rundt jorden i år 2000.

Alltid i solen
Tanken er at satellitten alltid skal befinne seg på jordas solside, og vise skyformasjoner, skogbranner og uvær som kan bygge seg opp til naturkatastrofer, melder den svenske teknologiavisen Ny Teknik.

Visepresident Gore har et sterkt engasjement for anvendelse av ny teknologi, og anser en slik satellitt som et viktig redskap for forsknings- og utdanningsmiljøene. Engasjementet er utvilsomt til Gores fordel nå som kampanjen foran presidentvalget i år 2000 nærmer seg.