Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Janco investerer hele 1,5 mrd.

OSLO: Kabelselskapet Janco Multicom og adm. direktør Lars Helgerud Andersen (bildet) vil nå foreta investeringer på til sammen 1,5 milliarder kroner. Målsetningen er å bli en av Norges ledende teleoperatører. Dette betyr at hele 450.000 abonnenter nå får et reelt alternativ til Telenor på lokalaksess.

Kristin Mack Løvdal
– Vi har lokal aksess ut til kundene, og vil nå bygge ut vår infrastruktur til å bli et interaktivt nett som formidler signaler for både radio/TV, data og telefoni, sier Helgerud Andersen til internettavisa Telecom.

Fra nyttår
Kabel-TV selskapet vil åpne nettet for de første telefoni-abonnenter fra nyttår. I de områdene den lokale aksessen gjør det naturlig, vil Janco også satse på bedriftsmarkedet.

Fullfinansiert
Selskapets planer er i dag fullfinansiert, men den aksessen de sitter på gjør selskapet attraktivt for både norske og internasjonale teleoperatører.

– Markedet endrer seg fort og vi kan ikke utelukke at det en gang i fremtiden vil være aktuelt med nye samarbeidspartnere, sier Helgerud Andersen.

Hemmelig om nye investorer
Han bekrefter ovenfor internettavisa Telecom at selskapet har hatt samtaler med både norske og internasjonale operatører.

– Jeg vil ikke kommentere innholdet i disse samtalene, utover at det vil være naturlig at disse konkretiseres i løpet av fem til seks måneder.

Janco er dessuten i gang med samtrafikk-forhandlinger med Telenor.

USA og Finland står bak
Bak Janco Multicom står United and Philips Communications (UPC) med en eierandel på 88 prosent, mens Helsinki Media har en eierandel på 12 prosent.

UPC er Europas største kabel-TV selskap med til sammen 2,5 millioner abonnenter i 15 land. Selskapet tilbyr allerede telefoni og dataoverføring til sine abonnenter i Wien og Amsterdam hvor UPC samarbeider med den amerikanske teleoperatøren US West.

Det foreligger per i dag ingen konkrete planer om investeringer i Sverige og Danmark.

Overskuddskapasitet
Et samarbeid om overskuddskapasitet er også interessant for Janco Multicom.

– Det vil i denne forbindelse kunne bli aktuelt med et samarbeide med flere operatører som ønsker å til sine kunder internett- eller telefoni-tjenester, sier Helgerud Andersen til internettavisa Telecom.

Stikkord: Mobil