Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hjemmenettene kommer

HANNOVER: Åtte av verdens ledende produsenter av hjemmelektronikk har gått sammen for å utvikle en standard for at digital hjemme-elektronikk, først og frems audiovisuelle hjelpemidler, skal fungere sammen.

Den nye alliansen, som blir presentert her på Cebit onsdag, fører sammen elektronikkprodusenter som Grundig, Hitachi, Matshushita, Philips, Sharp, Sony, Thomson og Toshiba.

Sammen har de utvikelt et utkast til en ny standard som skal gjøre det mulig for forskjellige type hjemme-elektronikk å samarbeide over «hjemmets lokalnett», selv om produktene kommer fra forskjellige leverandører.

Det er altså snakk om et multimedia-nettverk, ikke et egentlig PC-nett. Men også PC-produkter skal ha plass i systemet.

Åpen standard
I første omgang er standarden ment for AV-produkter. Men etterhvert skal standarden bli gjort tilgjengelig for hele multimedia-bransjen,inkludert tilbydere av digital kringkasting. Og det er snakk om en åpen standard som alle aktører i bransjen skal kunne utnytte.

Gir garantier
Den nye spesifiaksjonen skal garantere at audiovisuelle hjelpemidler skal kunne kobles sammen i ett nett, og man skal også kunne legge inn nye applikasjoner i nettet etterhvert som produsentene utvikler nye produkter.

Men det må innrømmes at de foreløpige opplysningene om standardens innhold er svært vage.