Hopp til navigasjon Hopp til innhold

[email protected] og [email protected] i Tromsø

TROMSØ: Damer og data har vært tema for en konferanse som har vært avholdt i Tromsø denne uka. 250 møtte som delegater. Hovedmålgruppa var kvinnelige lærere. Konferansen ble arrangert som et samarbeidsprosjekt mellom Kirke-, undervisnings og forskningsdepartementet, Telenors forskningsavdeling og Universitetet i Tromsø.

– Konferansen var meget vellykket. Vi nådde tak i kjernegruppa og møtte kvinnelige lærere fra hele landet, sier Kjellaug Pettersen til internettavisa Telecom.

Hun er leder for likestillingssekretariatet i KUF.

Internett-bruk
– Konferansen tok opp både praktisk innføring i bruk av Internett samtidig som en rekke aktuelle tema ble belyst, sier hun.

– Dessverre var det bare plass til 90 til den praktisek delen av konferansen. De øvrige fikk belyst tema som Informasjonsteknologi og jenter – en pedagogisk utfordring, jenteidentitet på Internett og jenter og IT, erfaringer fra Tjøme ungsdommskole.

– Foredragsholdere var alt fra forskere som har holdt på med tema i ti år til ungdomsskolejenter som fikk lagt fram sitt budskap, sier Kjellaug Pettersen til internettavisa Telecom.