Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Cirkus Cebit er i gang

HANNOVER: Torsdag morgen startet Cebit, årets største profesjonelle data- og telekommunikasjonsmesse i Europa. Næringsminister- og IT-minister Lars Sponheim (bildet) er allerede på plass i Hannover og vil i år fronte den norske eksportinnsatsen overfor Sentral-Europa.

Sponheim på Cebit
Samtidig planlegger telekomsektoren et mer mannsterk sjarmoffansiv enn noen gang.

Cebit er den første virkelig store begivenheten i telekombransjen siden demonopoliseringen ved siste årsskiftet. Et faktum som absolutt vil gjenspeiles under årets data- og telekommunikasjonsmesse i Europa.

Sponheim rider igjen
Om det er demonopoliseringen som har fått nærings- og handelsminster Lars Sponheim til å stille som offisiell snorklipper på den norske fellesstanden, er usikkert. Han skal i alle fall få nok å hanskes med.

Sponheim vil først ha en pressefrokost på den norske fellesstanden. Deretter vil han ha
samtaler med de norske utstillerne, før han blir vist rundt på messeområdet. Klokka 17.25 vil næringsministeren sende en hilsen til Kirkenes og IT-dagene i Nord-Norge via videolink.

Verdiøkende
Av de vel 7.200 utstillerne på messen, har 830 telekombedrifter sikret seg en fot innenfor portene i dagene fram til 25. juni.

En stor del av dem vil være tilstede i Hannover i dagene fram til 25. mars for å vise verden og konkurrentene blant annet hvor sømløs integrasjonen mellom tale- og datatrafikk kan skje.

Hvilke verdiøkende tjenester som vil bli tilgjengelig for fastnettbrukerne ved integrasjon mot det mobile nettet, er et annet relevant spørsmål..

Død over DECT
DECT-teknologiens snarlig forestående død vil være et annet, høyaktuelt tema. Hva vil teleoperatørene gjøre for å sikre tilgjengeligheten, ettersom brukerens geografiske plassering endres?

Mange leverandører, deriblant Nokia, vil hevde at GSM kan erstatte DECT i en overgangsitusasjon, for dermed å sikre en lite kostnadskrevende, men ikke nødvendigvis den minst arbeidskrevende, «overgangsalder».

Stikkord: Mobil