Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenors Tysklands-satsing i gang

HANNOVER: Viag Interkom og direktør Martin Furuseth (bildet) har nå startet sin kommersielle virksomhet i Tyskland, med Internett-tjeneste for bedrifter og calling card-tjeneste som de to første aktivitetene. Innen årsskiftet skal selskapet være i full drift.

Furuseth, Martin ny
– Vi er i rute med de første, kommersielle tjenestene, sier Viag Interkoms Martin Furuseth til Internettavisa Telecom. Furuseth er direktør for forretningsutvikling i Viag Interkom.

– Vi er et to måneder forsinket med vårt fastnett-tilbud, som starter 1. mai, og vier også noe forsinket med mobilnettet. Dette skyldes flere forhold, ikke minst at det har vist seg svært vanskelig å få Deutsche Telekom til å samarbeide. Men vi kommer til å være i full gang med alle være fire tjenesteområder innen nyttår, sier Furuseth.

Integrasjonen fastnett/telefoni.
De fire forretningsområdene til Viag Interkom Internett, fastnett-telefoni, mobiltelefoni og calling card.

Mest oppmerksomhet har det hittil vært om integrasjonen mellom fastnett og telefoni.

Må være enkelt
– Det hele er basert på at vi skal integrere de to nettene, teknisk såvel som markedsmessig. Og det siste er ikke minst viktig; Målet er at kunden skal oppleve all kundetjeneste, enten det er kundesenter eller billing, som et enkelt, ensartet produkt, sier Furuseth til internettavisa Telecom.

Forbundskansler Kohl kommer
Mobilnettet skal offisielt lanseres til sommeren.

Men pilotnett er allerede på plass i fire av de åtte byområdene hvor selskapet skal starte i første omgang, og torsdag kommer forbundskansler Helmut Kohl til å åpne mobilnettet her i Hannover når han besøker Viag Interkoms stand på Cebit-messen.
Stikkord: Mobil