Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sukesess med James Bond-prefiks

OSLO: I denne uken er det fem år siden Tele2 som første operatør utfordret Telias monopol på fast telefoni i Sverige. Fra 17. mars 1993 kunne Tele2 tilby privatpersoner og bedrifter å ringe billigere til utlandet ved å slå 007 i stedet for det vanlige 009.

– Vi trodde nesten ikke det var sant, da det ble klart at vi var tildelt prefikset 007. Når det nye utenlandsprefikset skulle lanseres var det opplagt at vi skulle benytte oss av Jaames Bond for å få den svenske befolkningen til å slå 007, sier Pelle Hjortblad, salgsdirektør i NetCom System hvor Tele2 også inngår.

Rask vekst
I løpet av 1993 hadde Tele2 rundt 10 prosent av alle utenlandssamtelene fra Sverige. En andel som i dag ligger på 25 prosent.

I 1994 tok Tele2 også opp konkurransen på fjernsamtaler innenlands. Denne andelen har økt fra 3 prosent i 1994 til 14 prosent i dag.

Dramatisk prifall
– Konkurransen som oppstod da Tele2 begynte å tilby sine tjenester har vært positivt for de svenske telekundene. Prisene på de tjenester det er konkurranse på, har gått dramatisk nedover. Utenlandsprisene fra Sverige har gått ned med 40 prosent i tiden mellom 1993 og 1997. Prisene på innenlands fjerntakst har blitt halvert, sier Hjortblad til internettavisa Telecom.
Stikkord: Mobil