Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lager felles Internett-standard

OSLO: Bay Networks og Ericsson Infocom har nå innledet samarbeid om en felles framtidig standard for Internett. Denne standarden heter MPLS og er ironisk nok en variant av tag-switching som Bays hovedkonkurrent Cisco har vært drivkraften bak.

Internettavisa Telecom var den første mediet som offentliggjorde at et slikt samarbeid var på gang.

Det er første gang Bay Networks innleder et forpliktende utviklingssamarbeid med en telecomoperatør. De har fra før på salgssiden et samarbeid med både Alcatel og Siemens.

Samarbeidet betyr at Bay Networks i Norge og Sverige øker antall ansatte og de har alt dedikert folk til dette prosjektet.

Integrasjon
Hovedårsaken til samarbeidet er begge bedriftens behov for å integerere tale, data og video bedre i samme nettverk. Konkret skjer dette ved at Ericsson implementerer MPLS (multiprotocol label switching) i sin plattform for IP og ATM, AKI 530 mens Bay implementerer MPLS i sine backbone-rutere.

Effektive IP-nettverk
Det er kombinasjonen av disse løsningene som gir kostnadsreduksjoner og effektivitet for kundene. Begge selskapene vil gjensidig markedsføre hverandres løsninger.

– Dette gir muligheter til å implementere effektive IP-nettverk for virksomhetskritiske applikasjoner, sier direktør Gunnar Wranne i Ericssons IP-divisjon.

Kun utviklingssamarbeid
En rekke svebnske medier har spekulert i at Ericsson ville kjøpe Bay Networks mens det hele altså dreide seg om et utviklingssamarbeid slik Internettavisa Telecom lenge har hevdet.