Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP holder hjulene i gang

BOSTON: HPs OpenView kan nå overvåke kombinerte Unix- og NT-nettverk. –Vi utfordrer nå konkurrentene IBMs Tivoli og Computer Associates’ UniCenter med en forbedret og utvidet programpakke, sier HPs markedsansvarlig i Norden Henrik Wilken (bildet).

Wilken, Henrik
– Jeg venter at 10 prosent av Hewlett-Packards omsetning vil komme fra programvare i år 2001, sa HP-sjefen Lewis Platt da han åpnet OpenView Univers i Boston.

OpenView Universe
1.200 kunder, partnere og analytikere var sist uke samlet til den første åpne OpenView Univers-konferansen i Boston. HP-sjefen Lewis Platt håper å selge OpenView-løsninger for 7 milliarder kroner i år. I fjor presterte HPs 123.000 medarbeidere en omsetning på 326 milliarder kroner. 10 prosent fra programvare er ikke akkurat småpenger!

– I Norge bruker Telenor, Kværner, Forsvaret og 150 andre virksomheter programvaren HP OpenView til å overvåke og administrere sine nettverk, forteller Henrik Wilken til internettavisa Telecom. Henrik Wilken er markedsansvarlig for OpenView i Norden og BeNeLux:

Både NT og Unix
Under Boston-seminaret var det NT-modulen ManageX som fikk størst oppmerksomhet. Sammen med OpenView IT/Operations kan den overvåke kombinerte Unix og NT-nettverk. ManageX og andre moduler stammer fra fra NuView, Prolin og Symantec, som HP har kjøpt og tilpasset.

Nye OpenView skal ikke bare hjelpe IT-avdelingene med å overvåke nettene og heve driftssikkerheten. OpenView vil være et verktøy for service management. Det innebærer at bedriftsledelsen skal kunne kreve et ønsket servicenivå for applikasjonene og den underliggende infrastruktur, og så bestille det fra IT-avdelingen.

OpenView-verktøyene måler kontinuerlig om infrastrukturen holder mål. HP er fast bestemt på å forenkle administrasjonen og forbedre driftssikkerheten i store nettverk.

Business, ikke IT
– Nye OpenView fokuserer på hvilke tjenester som er viktig for virksomheten fra et forretningsmessig synspunkt. Teknologien er underordnet bedriftens overordnede mål, sier John T. Peters som er HPs internasjonale markedssjef for applikasjon- og systemadministrasjon.

– Når ledelsen har definert nøkkeltjenestene, kan de definere nivåer for tilgjengelighet, responstid, kapasitet og sikkerhet. Nivået bestemmer hva slags teknologi de trenger og hvordan teknologien skal administreres. Ledelsen og IT-avdelingen lager deretter en driftskontrakt som definerer servicenivået, sier John T. Peters til internettavisa Telecom i Boston.

– Bedre enn Tivoli
OpenView er modulært oppbygd, og elementene kan tas i bruk gradvis etter hvert som du får kontroll med nettet.

– Det lønner seg ikke å koke hele havet på en gang, sier Peters.

– Modulene er enkle å implementere og er laget for å gi øyeblikkelige resultater. OpenView er laget for storbedrifter med svære nett. Mange småbedrifter vil likevel være tjent med å bruke ManageX. HP utstyrer alle nye NT-servere med en lettversjon av programmet, og tilbyr gratis oppgradering til eksisterende brukere.

Alene på markedet
– Med Network Node Manager, MeasureWare og ManageX for NT har vi bedre og mer integrerte produkter for Unix og NT enn både Tivoli og Unicenter. Vi er foreløpig alene om å tilby moduler som er integrert med Microsofts Management Console (MMC) og administrasjonskomponenten i Windows NT, sier Henrik Wilken.