Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GSM for tunge brukere

OSLO: Telekonsernet Ericsson varsler nye standarder på GSM-telefonen. Transportselskaper, legevakt, og andre tunge profesjonelle brukere skal bruke telefoner basert på dagens GSM-teknologi, foreslår selskapet.

Telekonsernet Ericsson lanserer sin egen løsning for brukere som ellers i stor grad har brukt lukkede nett. Løsningen blir lansert på CeBit 98 i Hannover denne uka.

GSM Pro, som Ericsson har kalt løsningen, kombinerer driftssikkerhet med bedre økonomi, loves det i en melding fra selskapet. Ericsson lanserer sin standard som et alternativ til Private Mobile Radio (PMR) og Public Access Mobile Radio (PAMR)

Felles system
Ericsson fremholder også at GSM Pro gjør det unødvendig å ha to forskjellige radiosystemer med egne frekvenser. Signalene sendes på det vanlige GSM-nettet.

– GSM Pro gir sluttbrukeren tilgang til funksjonene i profesjonell mobilradio uten at det er nødvendig å bygge et eget nettverk, på den måte kan en spare både kapital til å bygge nettet, og utgifter til å holde nettet operativt, sier produktsjef for mobilradioer Tore Smedman i Ericsson Radio Systems.

Tunge brukere
Yrkesbrukere av profesjonell radio er typisk ansatt i organisasjoner som har behov for trådløs kommunikasjon i arbeidet, slik som ingeniørselskap og transportselskap. Viktige funksjoner er typisk muligheten for å sende nødsignal, passiv lytting og muligheten for enveis kommunikasjon.

Anslag går ut på at det er omlag fem millioner brukere av denne typen i Europa. De bruker mobilradioene opp mot fire ganger så mye som den gjennomsnittlige GSM-brukeren.
Stikkord: Mobil