Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor saksøkes av NetCom

TELEGRAM: Netcom og adm. direktør Gert Munthe (bildet) mener Telenor har tatt overpris for leie av sine linjer. 92 millioner kroner krever Netcom at Telenor skal betale tilbake.

Arkiv
Netcom mener prisene er ulovlige og ikke tilfredsstiller kravet fra Statens teleforvaltning om at Telenor kun kan ta kostnadsorienterte priser.

Stevnet
De to telebedriftene møttes i mars i fjor i Oslo forliksråd for om mulig å komme til enighet. Dette førte ikke fram. I ettertid har Netcom varslet at de vil gå til søksmål mot Telenor, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Stevningen er nå overlevert Oslo Byrett. Ingen i Telenor eller Telenor Netts ledelse hadde sett stevningen og kunne kommentere den.

Telenors priser
I løpet av de fire årene fra 1993 til 1996 betalte Netcom til sammen 400 millioner kroner for leie av linjer på Telenors nett.

Netcom mener å ha betalt en overpris på 53 prosent i 1993, 45 prosent i 1994, 24,5 prosent i 1995 og 30,5 prosent i 1996. Tallene stammer fra utregninger gjort av Statens teleforvaltning på grunnlag av tall fra Telenors eget produktregnskap, melder NTB.
Stikkord: Mobil