Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer norsk på Cebit

BERGEN: Norske bedrifter stormer nå til Cebit-messen for å presentere seg internasjonalt. 24 bedrifter vil i år ha egne stands på Europas største datamesse, mot bare 18 i fjor.

CeBit(norge)
Foruten gjengangere som Animax International, Ask, Davis, Norman Data Defense og Scala er endel bedrifter, som for eksempel Nera, representert ved sine datterselskaper i vertslandet, eller de møter som medutstiller hos en tysk samarbeidspartner.

Vil ikke drukne
For ikke å drukne i mylderet vil de norske bedriftene hovedsakelig være samlet på de norske fellesstandene i Hall 6 (data) og i hall 2 (programvare).

Den økte deltakelsen innebærer at bredden i de norske utstillerbedriftene også blir større enn noen gang.

Telenor Conax
Nykommeren Telenor Conax skal vise sine tilgangskontrollsystemer for digital-TV. Det modulære systemet tillater etablering av skreddersydde kundeløsninger for betalings-TV.

Conax Cardnett er et system for kontrollert distribusjon over internett eller andre åpne nettverk. Cardnett skal gjøre det enkelt og sikkert å selge informasjon over nettet, slik at internett for alvor kan ta av som markedsplass

Laser Tone
Laser Tone Norge er en annen nykomling som ser et stort europeisk potensiale for sine produkter. Målet med deltakelsen på Cebit, er å skaffe forhandlerer og distributører i Europa.

Markedspotensialet burde absolutt være til stede, for mens andelen av resirkulerte tonerkassetter i USA er 40 prosent, ligger den i Europa rundt 5 prosent.