Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krevde 800.000 for domenenavn

OSLO: Etter det internettavisa Telecom erfarer har den svindel-mistenkte Fabian Roan (bildet) flere ganger forsøkt å selge Gjensidige.com-navnet til forsikringsselskapet for hele 800.000 kroner. Gjensidige nektet å betale og kjørte saken inn for Namsretten der de nå har vunnet saken.

Trond Hegglund
800.000 kroner er nesten samme sum som Roan nå er svindelmistenkt for.

Feiden mellom Roan og Gjensidige tilspisset seg på forsommeren i fjor, da Roan ble kastet på glattcelle av politiet som følge av fare for bevisforspillelse i en tyverisak.

Saken ble først kjent gjennom internettavisa Telecom.

Grovt tyveri
Roan havnet på glattcelle etter at forsikringsselskapets etterforskere hadde innlevert politianmeldelse på Roan etter at hans tidligere internettleverandør-firma, Big Blue Systems, var utsatt for et grovt tyveri høsten 1996.

Den tildigere daglige lederen av Big Blue Systems ble etter flere uker i varetekt satt fri, men etterforskingen pågår ennå.

Politiet har hatt problemer med å komme med konkrete bevis i saken, og derfor er påtale ennå ikke oversendt til statsadvokaten.

Krig mot Gjensidige
Helt siden november 1996 har Roan vært i krig mot Gjensidige. Først registrerte han firmaet Gjensidige Software.

I fjor sommer laget han også flere forskjellige internettsider til dette selskapet, hvor han truet og gjorde narr av navngitte etterforskere i forsikringsselskapet Gjensidige. Domenenavnet på disse sidene var «Gjensidige.com», et navn Roan hadde fått registrert i utlandet.

Skulle ha 800.000 for navnet
Etter det internettavisa Telecom erfarer har Roan ved flere ganger prøvd å selge dette spesielle domenenavnet til forsikringsselskapet for opptil 800.000 kroner.

Gjensidige nektet plent å betale for navnet som de allerede mente de hadde eierretten på.