Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gjensidige vant domene-sak

OSLO: Namsretten har fradømt Fabian Roan (bildet) rettighetene til å bruke Gjensidige.com-navnet. Domenenavnet har ligget ute på Internett siden i fjor sommer. Brønnøysundregistrene har dessuten nektet Roan å bruke firmanavnet «Gjensidige Software». Roan er i tillegg mistenkt for forsikringssvindel.

Roan, Fabian NY
I begynnelsen av januar nektet Firmaregistret i Brønnøysund Roan å bruke firmanavnet Gjensidige Software, da de mente at dette var en ulovlig tilsnikelse.

Forsikringsselskapet Gjensidige kjørte da Gjensidige.com-saken inn for Namsretten, som nå har fradømt Roan å bruke internettadressen i kommersiell virksomhet.

Roan opplyste til retten at han ikke mente dette var noe problem, ettersom han allerede hadde videresolgt domenenavnet til amerikanske interesser.

Stor prisippiell betydning
– Vi vil nå finne ut hvem som «eier» Gjensidige.com-navnet i USA. Og eventuelt forfølge denne saken videre i rettssystemet. Dommen mot Roan er lik tilsvarende dommer i Danmark og England. Saken mot Roan er av stor prisippiell betydning for både oss og mange andre europeiske bedrifter. Vi kan ikke tillate at folk tar seg til rette med firmanavn som vitterlig rettslig tilhører andre, sier internettredaktør Kjetil Manheim i Gjensidige.

Usikkert hva de gjør
Manheim sier til internettavisa Telecom at Gjensidige ikke vet om de vil gjøre bruk av Gjensidige.com-navnet dersom de klarer å få bruksretten til det fra amerikaneren som har kjøpt navnet fra Roan.