Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rå Synergy fra Philips

OSLO: Philips har kommet med nok et geni. Denne modellen heter Synergy (bildet) og kan både brukes som telefon og med en integrert lommedatamaskin med berøringsskjerm som blant annet håndterer Internett og e-post. Internettavisa Telecom har allerede prøvd den nye «vidundermaskinen».

Philips Iliummobil
På den ene siden en telefon, på den andre siden en pennbasert dataskjerm. De to enhetene kobles sammen – dermed har du en enkelt opererbar personlig kommunikator.

Etter å ha prøvd Synergy under GSM World Congress i Cannes nylig, var førsteinntrykket at dette er en ny generasjon mobiltelefon som gir tilgang til all verdens informasjon via skjermen på dataenheten.

Philips vil dessuten presentere sin nye mobil-baby under den store Cebit-messen i Hannover som starter denne uken.

Skjermbasert
Ved å peke på menyer og skrive med håndskrift på skjermen kan du komponere og sende elektronisk post eller telefakser. Med håndskrift kan du også legge inn informasjon i en tidsplanlegger. PDAen kan også kommunisere infrarødt eller via kabel med stasjonære PCer.

Du kan selvsagt også få opp tastatur på skjermen og sette sammen meldinger ved å peke på bokstavene.

Bra brukergrensesnitt
Dataenheten i Synergy inneholder funksjoner som klokke, kalkulator, telefonregister med automatisk oppringing i tillegg til hente/sende faks og e-post.

Du kan også bruke en lettversjon av en web-browser slik at du kommer deg opp på Internett.

Brukergrensesnittet på programvaren som ligger i Synergy var meget bra.

Separat telefon
Mobiltelefonen kan kobles fra dataenheten og brukes separat. Skal du bare bruke telefonen behøver du ikke dra med mer enn nødvendig. Da legger du igjen dataenheten hjemme.

Synergi med både skjerm og telefon veier 380 gram. Bare mobiltelefonen Ilium som hører med i pakken veier 147 gram. Dataenheten bruker strøm fra mobiltelefonen.

Skjermen er bakgrunnsbelyst og har en oppløsning på 640 x 200 pixtel. Synergy vil være tilgjengelig på det europeiske markedet andre kvartal i år opplyses det fra leverandøren.
Stikkord: Mobil